Over mij

Gecertificeerd en geregistreerd (STIR) coach.

 

Masteropleiding Begeleiderschap Systemisch Werken Stephan Hausner | Bert Hellinger Instituut.

 

Ministerie van Justitie:

Lid van de coachpool Ministerie van Justitie

Lid van de coachpool Studiecentrum Rechtspleging (SSR)

 

School voor Coaching:

Leergang Coaching voor Professionals

Phoenix opleidingen | Maskermaker (Systemisch werken en Karakterstructuren), Systemisch werken, Transactionele Analyse (basis), Op verhaal komen, Trainersopleiding, ​Master Practitioner NLP.

Acting on Camera | Alan Savage New York

Sprachgestaltung und Dramatische Kunst Stuttgart 

Vloeiend Engels en Duits. Liefhebber van Tai Chi en Qi Gong. Moeder van een volwassen dochter. Woon en werk vlak achter de zee in Scheveningen.

Cliënten over mij:

"Josine stelde de juiste vragen en gaf me een spiegeltje of schopje, zonder dat dat ten koste ging van de gezelligheid. Na elke sessie was ik verwonderd over de inzichten die Josine bij me losmaakte. Ik merkte dat de gesprekken die ik had vaak terug kwamen in de weken tussen de sessies. Soms frustreerde het me om niet meteen de oplossing te hebben, maar nu weet ik dat dat goed is geweest. Ik moest mezelf op die punten echt opnieuw uitvinden."

"Ik ervaar de gesprekken met Josine als prettig. Ik heb het idee dat ik echt gehoord en gezien wordt en dat hetgeen ik vertel, herkend wordt. Josine is in staat om door haar rustige luisterende en geïnteresseerde houding mij in mijn kracht te zetten. Ze luistert naar mijn verhaal en vraagt ter verduidelijking door. Ik ervaar dit als erg prettig."

"Josine weet de coachee tot een transformatie te laten komen waarbij deze zich realiseert niet meer anders te willen of terug te kunnen in het oude gedrag."

Mijn stijl

Ik combineer verschillende methodes en stijlen, van Systemisch werken, NLP en Voice Dialogue tot lichaamswerk, Transactionele-Analyse, presentatietraining en stemgebruik. Mijn stijl is gericht op het hier en nu, met een sterk ontwikkelde intuïtie en gevoel voor humor, maak ik makkelijk de verbinding met de ander.

Wat is mijn specialiteit?

Ik laat de coachee tot een transformatie komen waarbij deze zich realiseert niet meer anders te willen of terug te kunnen in het oude gedrag. Bij mij draait het in de coaching om het faciliteren van een ontwikkeling die vanuit de autonomie van de coachee wordt aangegaan en ook na de gesprekken doorontwikkeld simpelweg omdat het oude gedrag niet meer dient.

Wat is de kern van de coaching?

Vakmanschap, kracht, directheid en empathie in de interactie. Door mijzelf als instrument te gebruiken kan ik de coachee (of het team) meenemen naar een ander level, faciliteer ik transformatie in het hier en nu.

 

© 2018 by Josine ten Kate

Josine ten Kate is gecertificeerd en geregistreerd (STIR) coach  KvK 68641842