top of page
Josine.jpg
DSC-9399_aanpas.jpg

Over mij

Opleidingen

 

Verdiepingsleergang | InterCoach.

Expert Programma Rake Vragen | Siets Bakker.

Masteropleiding Begeleiderschap Systemisch Werken Stephan Hausner | Bert Hellinger Instituut.

Leergang Coaching voor Professionals | School voor Coaching

Phoenix opleidingen | Maskermaker (Systemisch werken en Karakterstructuren), Systemisch werken, Transactionele Analyse (basis), Op verhaal komen, Trainersopleiding, ​Master Practitioner NLP.

 

Registercoach bij de beroepsvereniging LVSC.

Cliënten over mij:

"Josine kwam op mijn pad op een kruispunt in mijn stressvolle leven. De gesprekken en oefeningen brachten me terug bij mij(n) zelf. Josine gaf mij niet alleen de inzichten die ik nodig had, maar bovenal een diepgeworteld vertrouwen en de kracht de afslag te nemen om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Ik kan mijn geluk niet op.

Josine, je bent een heel mooi mens, bedankt!

"Josine stelde de juiste vragen en gaf me een spiegeltje of schopje, zonder dat dat ten koste ging van de gezelligheid. Na elke sessie was ik verwonderd over de inzichten die Josine bij me losmaakte. Ik merkte dat de gesprekken die ik had vaak terug kwamen in de weken tussen de sessies. Soms frustreerde het me om niet meteen de oplossing te hebben, maar nu weet ik dat dat goed is geweest. Ik moest mezelf op die punten echt opnieuw uitvinden."

"Ik ervaar de gesprekken met Josine als prettig. Ik heb het idee dat ik echt gehoord en gezien wordt en dat hetgeen ik vertel, herkend wordt. Josine is in staat om door haar rustige luisterende en geïnteresseerde houding mij in mijn kracht te zetten. Ze luistert naar mijn verhaal en vraagt ter verduidelijking door. Ik ervaar dit als erg prettig."

"Josine weet de coachee tot een transformatie te laten komen waarbij deze zich realiseert niet meer anders te willen of terug te kunnen in het oude gedrag."

Mijn stijl

Ik combineer verschillende methodes waarbij Systemisch werk leidend is.

 

Systemisch werken is een methode om inzicht te krijgen in je eigen systeem en hoe jij en de andere in dat systeem zich tot elkaar verhouden. Deze methode is bekend geworden onder de naam familieopstellingen en door psychotherapeut Bert Hellinger ontwikkeld.

Je kunt met systemische coaching ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je tegen houdt in ontwikkeling en groei. Het kan leiden tot inzicht en acceptatie en een sleutel geven tot oplossingen.

Zowel individueel als in organisaties.

Wat is de kern van de coaching?

Vakmanschap, kracht, directheid en empathie in de interactie. Mijn stijl is gericht op het hier en nu, met een sterk ontwikkelde intuïtie en gevoel voor humor, maak ik makkelijk de verbinding met de ander. 

My Approach
bottom of page